Kaivonporaus Dahlbom Oy

Kaivonporaus Dahlbom logo
Maalämpöjärjestelmät

Thermia lämpöpumput

Thermian lämpöpumppujärjestelmät lämmitykseen, veden lämmitykseen ja viilennykseen kehittää ja valmistaa ruotsalainen Thermia Lämpöpumppu. Thermia edustaa yhtä Euroopan moderneimmista valmistajista tutkimuksen ja kehityksen saralla. Perinteiden ja innovatiivisen ajattelun avulla pyrimme jatkuvasti kehittämään jokaista yksittäistä lämpöpumpputekniikan osa-aluetta siitä huolimatta, että jo tänä päivänä valmistamme yhtä markkinoiden parhaimmista ratkaisuista. Loppuasiakkaalle se merkitsee aina parasta taloudellista ratkaisua, turvallisuutta ja mukavuutta.

Thermian sivuilla on paljon hyödyllistä tietoa. Lue miksi kannattaa valita Thermia!

Lämpökaivo

Lämpökaivon avulla otetaan kallioperästä varastonoitua aurinkoenergiaa joko lämpönä tai viilennyksenä. Jos energiantarve on suuri, porataan useampi reikä.

Lämpökaivo vie hyvin vähän tilaa, eli tontin ei tarvitse olla suuri. Kalliossa olevan reiän lämpötila on myös tasainen koko vuoden joten energian saanti on tasaista. Kaivon syvyys on keskimäärin n 160m ja sen halkaisija on yleensä 110-160mm.

Lataa lämpökaivo-opas koneellesi täältä (PDF 2,0Mt).

Viilennys

Maalämmön avulla viilentäminen on lisääntynyt viime vuosina. Tähän on olemassa kaksi eri vaihtoehtoa, passiivinen- ja aktiivinenjäähdytys:

  • Passiivisella jäähdytyksellä kierretään lämmönkeruunestettä kaivosta yleensä erilliseen puhaltimeen
  • Aktiivisena jäähdytys tehdään maalämpöpumpulla

Näistä kahdesta passiivinen jäähdytys on yleisempi. Vaikka viilennys teho saattaa olla monta kilowattia, niin sähkönkulutus pysyy hyvin alhaisena. Oikein tehtynä tämä viilennysmuoto pitää sisälämpötilat alhaisina halvalla. Viilennys on hyödynnettävissä kaikkien Thermian maalämpöpumppujen kanssa.

Huom! Passiivinen viilennys edellyttää porakaivon.

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Katsotaan paljonko sinä voisit säästää maalämmöllä.

Lämmönjako

Lattialämmitys
Yli 20 vuotta olemme asentaneet Thermotech vesikiertoisia lattialämmityksiä. Lattialämmityksen matalan käyttölämpötilan ansiosta saavutetaan korkea hyötysuhde.

Patterit
Vesikiertoisista lämmitysmuodoista yleisin on varmasti patterit. Öljylämmityksestä maalämpöön siirtyessä mietitään usein, että riittääkö patterien koko; toisin sanoen, onko lämmönluovutuspintaala tarpeeksi suuri. Lähes aina se on. Nykyään jopa löytyy maalämpöpumppuja, jotka tekevät pelkällä kompressorilla yli 60 asteista vettä lämmitysverkostoon, joka riittänee vaikka patterit ovat ”pienet”.

Puhallinkonvektorit
Yhdellä puhallinkonvektorilla lämmitetään suurempikin tila. Käyttölämpötilat ovat matalat, jonka ansiosta myös hyötysuhde on korkea. Soveltuu hyvin vaikka käytettäväksi rinnan vesikiertoisen lattialämmityksen kanssa.

Maalämpöpumpun huolto

Thermia maalämpöpumput ovat pitkäikäisiä etenkin säännöllisesti huollettuna. Huoltoa suositellaan toteutettavaksi kerran vuodessa ja vähintään muutaman vuoden välein. Maalämpöpumpun huollolla varmistat järjestelmän toiminnan nyt ja jatkossa.

Maalämpöpumppujen huollon sisältö:

  • Tarkistetaan järjestelmän toiminta yleisesti
  • Maalämpöpumpun käyttöasetusten tarkastus
  • Mutasihtien puhdistus
  • Tarkastetaan nesteet ja lisätään tarvittaessa
  • Varmistetaan varoventtiilien toimivuus
  • Annamme huoltoraportin

Ensisijaisesti huollamme rakentamamme maalämpöjärjestelmät, mutta tarvittaessa myös muita maalämpöjärjestelmiä ja -pumppuja. Mikäli lämmin käyttövesi on viileää, energian kulutus kasvaa äkillisesti tai havaitset lämmitysjärjestelmässä jotain vikaa, kannattaa huolto tilata viipymättä. Meiltä saat asiantuntevaa huoltoa Varsinais-Suomessa ja Turun saaristossa.

Muistathan hyödyntää kotitalousvähennyksen

Verottaja tukee varsinkin öljyllä lämmittäjän järjestelmän vaihtamista suuremmalla kotitalousvähennyksellä vuodesta 2022 alkaen. Korotettu tuki on voimassa vuoteen 2027 asti.

Scroll to Top